Οι Δραστηριότητες του επόμενου εξαμήνου

Το "Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών" ανακοινώνει τις δράσεις που έχει προγραμματίσει για το επόμενο εξάμηνο του 2014. Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και προσκλήσεις συμμετοχής καλλιτεχνών θα βρίσκονται στις επιμέρους ανακοινώσεις κάθε εκδήλωσης.

  • Την Πέμπτη 20, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Μαρτίου το "Κέντρο" όπως κάθε χρόνο από το 2010, θα γιορτάσει την Παγκόσμια μέρα αφήγησης (20 Μαρτίου) στο "Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής". To θέμα του φετινού εορτασμού είναι "Τέρατα και Δράκοι".
  • Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Αθήνα, την Κέα, τη Λιβαδειά και τον Πύργο Ηλείας.
  • "Στο Σταυροδρόμι της εκπαίδευσης και του παραμυθιού": Διήμερη συνάντηση με θέμα την εκπαίδευση και το παραμύθι, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαΐου στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής.
  • Για δεύτερη χρονιά διοργάνωνεται σειρά αφηγήσεων με τίτλο: «Nα σου πω... να δεις... λόγος που φτάνει στο αυτί κι εικόνες ζωγραφίζει». Τέσσερις αφηγητές, ένας κάθε Σάββατο (5 και 12 Απριλίου, 3 και 31 Μαΐου) στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής αφηγούνται ιστορίες από τη λαϊκή προφορική παράδοση, από την παγκόσμια μυθολογία, καθώς και αληθινές ιστορίες από τη σύγχρονη εποχή.
  • Το 2ο Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών της Βοιωτίας θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 29 Ιουνίου. Φέτος θα έχει και διεθνείς συμμετοχές.
  • Ημερίδα με θέμα: “Μύθοι και παραδόσεις της Βοιωτίας” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου, στο Συνεδριακό κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” στη Λιβαδειά. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η έρευνα και καταγραφή μύθων και παραμυθιών από τη λαϊκή παράδοση της Βοιωτίας που ξεκίνησε αρχές του 2013 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014.
  • Η Γιορτή Παραμυθιών για 12η συνεχή χρονιά θα ξετυλίξει το κουβάρι των παραμυθιών στην Κέα από 19 έως 27 Ιουλίου. Το θέμα της φετινής Γιορτής θα είναι "Γλώσσα- μαγεία- τελετουργία".